torek, 23. december 2014

BOŽIČNA VEČERJA PO ŠTUDENTSKO

Pisci bloga Na bon apetit sami nismo najbolj vešči kuhanja, smo pa brez pomislekov ljubitelji dobre hrane. Radi bi verjeli, da nam takšne in drugačne poslastice pripravijo (ter na krožniku pred nos postavijo) angelčki. Med študentskim življenjem v Ljubljani smo kar malo pozabili, da je v obilno kosilo potrebno vložiti dosti energije, tudi denarja. Da pa ne bomo samo grajali tuje kuhe in postrežbe, smo se priprave študentske božične večerje lotili sami. Da, sami.
Katja nam je v sodelovanju s svojimi cimrami prijazno dovolila popackati njihovo kuhinjo in posodo. Recept je bil preprost: sestavine vrzi skupaj, zmešaj, daj peči, pojej. Naj opozorimo, da so sestavine ustrezale študentskemu budgetu. Za glavno jed smo pripravili gratinirane kanelone polnjene z mletim mesom po Katjinem receptu. Pri prilogi smo bili bolj skopi: Zalina domača vložena pesa in Katjina zmrzjena zelenjava, nad katero sta bila fanta ''nadvse navdušena''.

Preden smo zavihali rokave je Zala pripravila svoje sladko belo zakuhano vino. Vino pravzaprav ni bilo nič posebnega. Zala ga samo zelo rada pripravlja, še posebej v zadnjih decemberskih dneh.
Dogajanje v kuhinji je spremljala glasna glasba ter bleščeče okrašena božična smrečica. Fanta sta večino časa pametovala o tem, kako naj bi stvari potekale. Medtem ko sta punci pripravljali maso za kanelone, sta fanta poslali po mleko v najbližjo trgovino. Poskrbela naj bi tudi za sladico. Čez 15 minut sta se vrnila in poleg mleka iz vreče potegnila škatlo Munchmallowov. Punci sta se zgroženi nad ponujeno sladico odločili, da bosta pripravili čokoladni puding s smetano.
S praznimi želodčki smo nestrpno čakali, kdaj se bo pečica odločila zagreti na primerno temperaturo. Po približno dveh urah ''trdega'' dela so bili krožniki razdeljeni. Klubska mizica v Katjini dnevni sobi se je šibila pod težo nakuhanih dobrot. Tišina med jedjo je sporočala zadovoljstvo nad pripravljenim. Breme pospravljanja in pomivanja so ostali trije prepustili gostiteljici večera. Nad tem se ni preveč pritoževala. Hrana ni bila štiri-zvezdnična pa smo se kljub temu najedli. Precej preveč.
Mi smo uživali v predčasni božični večerji, upamo pa, da boste tudi vi v svoji. Spomnite se pomagati mami ter babici pri pripravi, zabava zagotovljena!
 
Lepe praznike!
Zala in ekipica.

Ni komentarjev:

Objavite komentar