četrtek, 29. januar 2015

KAVARNA COFFEEZAIT

Več kot le toast ob kavi.

Foto: www.lovelylittlelux-uries.com
Hrana: 8
Kavarna CoffeeZait res ni nič večja od kavarne, glede na ponudbo hrane pa bi jo še najlažje uvrstili med fast food, čeprav nikakor ne gre za hamburgerje in pomfri. Študentom je na voljo osem menijev. Prva dva sta zajtrka, in sicer pri prvem dobite hladno juho, glavno jed, sadno solato z jogurtom, rogljiček in topli napitek, drugega pa sestavljajo juha, topli napitek, toast, sveže stisnjeni pomarančni sok in sadna solata. Tretji meni je malica, in sicer juha, topli/hladni napitek, toast, sadje in sladica. Za kosilo ponujajo juho, tortiljo s prilogo ali toast, sadje, topli/hladni napitek s sladico ali hišno kavo/vročo čokolado/ledeno kavo. Kosilo strežejo po deveti uri. Na voljo so še trije dodatni meniji, sestavljeni iz juhe, dnevne jedi oziroma solate in sadja. Od toastov ponujajo klasičnega, vegetarijanskega ali tuninega, tortilja pa je lahko vegetarijanska, s pršutom, mesna, pica ali tunina. Juha je povsem solidna, sladica pa za študentski meni nenavadno obilna, a zato mogoče ne ravno najboljša. Na voljo je kos pite, sladica v kozarcu, polovični kos torte ali kepica sladoleda. Toast, ki smo ga jedli, je bil odličen, pri tortilji pa smo takoj opazili pomanjkanje svežine, kar pripisujemo dejstvu, da v tako majhnem lokalu kuhinje verjetno ne morejo imeti. Menimo, da hrano pripravijo vnaprej in v lokalu samo pogrejejo. Velik plus CoffeeZait-ovi ponudbi predstavlja pestro sestavljen meni, ki včasih odtehta malenkost slabši okus. Kar se tiče plačila, pokličete na koncu, preverjajo pa tudi osebni dokument.



Prijaznost osebja: 7
V CoffeeZait-u smo do sedaj »spoznali« dva natakarja. Prvi si zasluži najmanj devetko, drugi pa je lahko vesel, da ga ne bomo ocenili posebej. Ena od obiskovalk ga je opisala kot osebo »brez volje do življenja ali pa s kronično prenizkim krvnim tlakom« in mi se temu opisu pridružujemo. Ker vedno ocenjujemo povprečje, sta si skupaj zaslužila sedem.

Lokacija: 9
Lokal se nahaja na Trubarjevi cesti 31 v Ljubljani. Res blizu centra, pogrešali pa smo boljšo možnost za parkiranje koles. Pohvaliti velja zelo prijeten ambient, v kavarni pa je tudi kar dobro založena knjižna polica.

Vrednost glede na ceno: 10

Vrednost doplačila znaša 1,97 evra. Glavne jedi učinkujejo bolj kot malica, v kombinaciji z vsemi ostalimi hodi pa se bodo vsaj tisti, ki so hitro siti, povsem dovolj najedli. Če imamo v mislih, da samo sladica po redni ceni stane 1,90 evra, mi pa dobimo zraven še juho, tortiljo s prilogo in sadje, je cena več kot ugodna.

Matej

Ni komentarjev:

Objavite komentar