torek, 6. januar 2015

Meta in bazilika - Italijanska kuhinja, ki ne prepriča


HRANA: 7
Restavracija Meta in bazilika nas vsekako prijetno preseneti z izvrstnim ambientom, ki lahko naenkrat gosti veliko število lačnih ust. Podobno dober vtis dobimo tudi po obisku solatnega bara, kjer boste ljubitelji solat prav gotovo prišli na svoj račun. Tudi juha je bila ob našem obisku zelo okusna. Vtis pa se kar precej pokvari ob pokušanju glavne jedi. Kot prvo je potrebno tiste zelo lačne študente opozoriti, da nadaljnje branje recenzije ni potrebno, saj so porcije bolj skromne. Riž in testenine so bile premalo kuhane, tudi pica je bila ob robovih zelo trda, sicer lepo obložena, a očitno premalo pečena – morda je to res način italijanske kuhinje, ampak ostali smo lačni. Postrežba je hitra, ampak priznati moramo, da smo po izvrstnem začetnem vtisu pričakovali bistveno več. Subvencijo je potrebno priložiti po kosilu, pred plačilom. Sladica je tako skroma, sicer je bila tortica prijetnega okusa, da je komaj omembe vredna.


PRIJAZNOST: 8
Nič posebnega, korekten odnos. Po juho in solato si morate študentje sami.

LOKACIJA: 10
Lokal se nahaja na prehodu iz centra proti Viču, v bližini Filozofske fakultete, Fakultete za farmacijo in točno nasproti Naravoslovnotehniške fakultete. Tudi iz fakultet na Viču pot ne bo prav dolga, s 6-ko pa se boste morali zapeljati študentje iz Kardeljeve ploščadi.

VREDNOST GLEDE NA CENO: 7

Za bon boste v Meti in Baziliki odšteli 3,97 €, za to ceno pa se predvsem predstavniki moškega spola ne boste najedli, porcije so premajhe. Prijeten ambient je primeren za žensko družbo, dame boste imele dovolj prostora in časa za sproščen klepet, pri tem pa boste ob manjši porciji pazile na linijo. Vsak deseti obisk se računa kot nagrada in je brez doplačila. 

Jaka

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar