sobota, 10. januar 2015

Puccini

Mediteranska kuhinja v odličnem ambientu.

Foto: citymagazine.si
Hrana: 9
V špageteriji in pizzeriji Puccini je študentski meni sestavljen iz štirih hodov – juhe, glavne jedi, solate in sadja. Poleg pic in testenin nudijo tudi druge jedi, a bi bilo v taki restavraciji naročiti kaj drugega kot pico ali testenine skorajda greh. Sploh testenine, ki vam jih ponujajo na sto in en način, so nas brez izjeme prepričale. Poskusili smo dve vrsti gratiniranih raviolov, gratinirane peresnike z gobovo omako in klasično pico. Pica sicer ni izstopala iz povprečja boljših, a jo še vedno toplo priporočamo. Paradižnikova juha je bila okusna in je delovala presenetljivo sveže, prijetno presenečeni pa smo bili tudi nad pestro ponudbo solatnega bara. Študentu iz njega pripada »mala« solata, za katero pa je na voljo precej velika posoda, ki jo očitno lahko napolnimo do roba in čez. Za poobedek smo dobili vsak po dve mandarini – no ja, malce bolj bi se pa že lahko potrudili. Malce slabši vtis so pri moškem delu ekipe pustile tudi velikosti porcij – sploh pice so za to ceno precej majhne. Kar se tiče predložitve subvencij, pokličete na koncu ob plačilu, preverjajo pa tudi osebni dokument.

Prijaznost osebja: 10
Ob našem obisku smo imeli priložnost »spoznati« dva natakarja. Običajno nas je v restavracijah višjega razreda nekoliko strah njihovega odnosa do študentov, a smo se lahko v Pucciniju takoj prepričali, da tokrat nekorektnega odnosa ne bomo doživeli. Oba sta bila zelo prijazna, potrpežljiva in ustrežljiva, presenetilo pa nas je tudi opravičilo, ko smo morali čakati nekaj minut, da so prinesli Margento.

Lokacija: 5
Puccini se nahaja pod Kolosejem zraven ljubljanskega Cityparka. Če se tja odpravimo s trolo, lahko to traja zares dolgo časa – sploh, če naši želodci že pošteno krulijo. Oceno nekoliko zvišujejo parkirišče tik pred restavracijo ter bližina nakupovalnega središča in kina, zaradi česar je lahko Puccini dobra izbira, če nas lakota zgrabi med nakupovanjem ali pred ogledom filma.

Vrednost glede na ceno: 8

Znesek doplačila znaša 3,87 evra. Glede na lokacijo in velikost porcij je to dokaj drago, a ob upoštevanju, da podobne restavracije za ne dosti obilnejši obrok zaračunavajo tudi po 4,38 evra, povsem sprejemljivo.

Matej

Ni komentarjev:

Objavite komentar