ponedeljek, 19. januar 2015

TARTUF

Večkrat preizkušena kakovost.

Foto: Facebook stran restavracije
Hrana: 9
V restavraciji in pizzeriji Tartuf je študentski meni sestavljen iz štirih hodov: juhe, glavne jedi, solate in sladice. Nabor glavnih jedi je pester, enako pa velja tudi za pice. Vse iz seznama lahko naročite v večji ali manjši izvedbi, pri čemer vam ob naročilu velike preostali trije hodi ne pripadajo. Tartuf sodi med naše najpogosteje obiskane ponudnike prehrane na študentske bone, zato smo tam poskusili že veliko jedi – večino po večkrat. Med picami velja še posebej pohvaliti »kosobrina« (slanina, jajce, čebula), med ostalimi jedmi pa ocvrte kalamare s pomfrijem. Ja, sliši se klasično, a je po našem mnenju v resnici precej boljše. Juha in ponudba solate sta povprečni, sladica pa v primerjavi z večino konkurentov iz tega ranga več kot solidna. Porcije so povprečne velikosti, a to ne velja za pice. Velika pica je namreč povsem dovolj velika, sploh če izberemo katero izmed bolj obloženih vrst. Kar se tiče subvencij, pokličete na koncu ob plačilu, preverjajo pa tudi osebni dokument.

Prijaznost osebja: 8
Odnos ocenjujemo kot povprečen in povsem korekten. Nujno pa moramo poudariti, da smo v Tartufu že večkrat doživeli, da je v času največje gneče, ko je bila restavracija skoraj povsem polna, stregel samo en natakar. Lastnikova želja po dobičku je očitno neizmerna, zato je v primeru, da kdaj naletite na slabo razpoloženega natakarja, morda bolje nadreti šefa in ne njega.

Lokacija: 7
Tartuf se nahaja na Vojkovi cesti 71a – na začetku stanovanjske soseske BS3 (gledano iz smeri centra). Lokacija je zelo ugodna za študente ekonomske in pedagoške fakultete, ki imajo do nje pet minut hoje, pa tudi za študente FDV-ja in FU-ja, ki so oddaljeni le nekaj sto metrov več. Vsem ostalim ni ravno pri roki, je pa lahko dobra izbira na primer pred ogledom tekme v Stožicah. Naj pa opozorimo, da vaš obisk v Tartufu ne bo tako prijeten, če boste prišli z avtom. Parkirati v bližini namreč skoraj ni mogoče.

Vrednost glede na ceno: 8

Znesek doplačila znaša 2,97 evra. Za ta denar se boste povsem najedli, pa še dobro za povrhu. Se nam pa toži po »davnih« časih, ko je doplačilo znašalo le 2,35 evra, kar je Tartuf uvrščalo v sam vrh ugodnih ponudnikov študentske prehrane.

Matej

Ni komentarjev:

Objavite komentar